In 2004 ben ik begonnen met lesgeven in mijn eigen atelier. Het lesgeven geeft een fijne basis aan mijn bestaan. Ik vind het erg leuk mensen te helpen dingen te creëren en ik geniet van de sociale contacten.

Mijn eigen glasavontuur begon tijdens mijn studie textiel-monumentaal aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In mijn derde jaar begon ik te experimenteren met glas in de keramiekovens van de beeldhouwafdeling. Van Martine Knoppert en Frank van der Ham leerde ik de beginselen van het fusen. In 1995 studeerde ik af met glazen objecten en tekeningen.
Aansluitend kon ik verder studeren bij de afdeling glasvormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie. Daar kreeg ik les van Mieke Groot en Richard Meitner. Op de kleine afdeling was plek voor 8 studenten totaal. We leerden veel van elkaar. Daar leerde ik onder andere het malsmelten. Ik studeerde er af met divers werk van glas en textiel.

Na mijn afstuderen in 1998 werd ik uitgenodigd voor de expositie “congraduated” in het glasmuseum in Ebeltoft in Denemarken. Het was een expositie voor recent afgestudeerden uit diverse landen. Ik won er de ‘politieke Fonden education prize’. Dat gaf me de mogelijkheid een mooie start te maken.

Sindsdien werk ik in eigen atelier. Diverse werken zijn aangekocht door musea en verzamelaars. Ook maak ik beelden in de openbare ruimte. Neem eens een kijkje op fleurvandenberg.nl