Cursisten exposeren

Isaura van den Berg, Willeke Schroeijers en Yoëlla Waasdorp exposeren glaswerken in Oegstgeest. Ze kennen elkaar van de glascursus die ze bij mij volgen en ze vinden elkaar in het experimenteren met glas. Nieuwe dingen proberen, onconventionele aanpak, in het diepe springen en niet bang zijn dat iets niet lukt.

Willeke
Willeke is al het langste cursist bij mij. Ze maakte vorig jaar een aantal prachtige druipwerken met glas en is dit jaar begonnen met versmelten en vervormen van glazen reageerbuisjes. Iedere keer gebeurt er weer iets om van te leren voor het volgende experiment. En zo komt ze steeds verder en krijgt steeds meer grip op wat er gebeurd. De resultaten mogen er zijn.Ze deelt de buisjes uit aan wie maar wil, heel genereus. Ik ben heel benieuwd naar wat ze nog meer gaat doen.

Isaura
Vorig jaar begon Isaura aan de cursus. Met handige handen en een goed oog, zag haar eerste werk er meteen al uit alsof ze al jaren bezig is. De werken erna waren niet anders. Precies en met gevoel voor kleur en vorm maakte ze prachtige schalen. Daarna een object dat is opgebouwd uit losse elementen, een spannende stap. Iedereen vond het prachtig, maar Isaura vroeg zich wel af wat ze er mee moest doen aangezien het geen functie had. Dat heeft ze nu losgelaten volgens mij. De komst van Yoëlla en haar experimenten bracht Isaura ook weer op nieuwe ideeën en mogelijk is nu het hek van de dam.

Yoëlla
In Yoëlla herken ik het enthousiasme om nieuwe dingen uitproberen, zoals ik dat ook had toen ik net met glas begon te werken. Na elke stook weer de blije verwachting van wat er nu weer allemaal is gebeurd, net alsof je een cadeautje mag uitpakken. Wars van de gebruikelijke stappen kiest Yoëlla haar eigen weg en om zo tot een heel eigen resultaat te komen. En zo gebeuren er heel bijzondere dingen. Haar enthousiasme is aanstekelijk. Komt er weer iets moois uit de oven dan maakt Yoëlla er meteen spannende foto’s van.

Ik ben heel benieuwd wat deze dames nog meer gaan maken!

EXPOSITIE
Adres is Rijngeesterweg 40, Oegstgeest
De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 9.00-17.00 in de hal bij de receptie.

Fleur: 14 juni 2019